Moderaterna "Rädda glesbygden"

Efter att socialdemokraterna, miljöpartiet och vänstern berättade om deras ideér på en eventuell ny skatt på bensinen skriver moderaterna på deras hemsida om deras förslag:

  • Bensinskatten. Oppositionens politik innebär att bensinskatten höjs med närmare en halv krona per liter. För den som bor där avstånden är lite längre och behöver bilen för att kunna arbeta eller skjutsa barnen till träningen, skulle det medföra en stor skattepålaga. Höjningen sker tillsammans med stora skattehöjningar på arbete, som ytterligare minskar marginalerna för den som har svårt att få ekonomin att gå ihop. Dessutom vill oppositionen införa en kilometerskatt på transporter.
  • Kärnkraften. En trygg och långsiktig energiförsörjning är avgörande för att värna vår svenska basindustri som står för tusentals jobb över hela Sverige. Att avveckla kärnkraften skulle riskera jobben i stålindustrin, på pappersverken, hos fordonstillverkarna och i andra energiintensiva sektorer. Det är jobben på glesbygden som skulle drabbas allra hårdast.
  • Vargen. Vi moderater är för en balanserad viltvårdspolitik som tar hänsyn till både människor och rovdjur. Miljöpartiet och Vänsterpartiet vill helt avskaffa den licensjakt på varg som är viktig för att människor ska kunna bo i hela Sverige. Även Mona Sahlin är kritisk till licensjakten.
http://www.moderat.se/web/Hojd_bensinskatt_hotar_jobben.aspx

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0